Webboard

Pełna wersja: Przerobienie Stylu Carbon
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
wersja skryptu MyBB:1.6.10
adres forum:Forum
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu): Chodzi mi o przerobienie górnej częsci stylu

Z
[Obrazek: Styl1.png]

Na
[Obrazek: Styl.png]
Jest sens przerabiać taki ładny styl? :) Gotowych kodów Ci nie dam bo nie mam czasu bawić się z nimi, ale podpowiem, że musisz wejść w ACP -> Style i Szablony -> Twój styl -> global.css -> szukasz "Menu" i przerabiasz kod. Przede wszystkim ustaw sobie pozycję obecnego menu, a potem jeśli chcesz dorobić pomarańczowy pasek użyj kodu

Kod:
background: url(adres obrazka) center repeat-x;

Możesz spróbować zapożyczyć gotowy kod z innego stylu. Np w Reksio Elegant masz takie rozwiązanie jak pokazałeś na screenie 2. Skopiuj jego kody css z menu i spróbuj na nich działać. Może Ci pomogą :)
Pamiętaj, że szablony, a dokładnie header (prawdopodobnie) też będziesz musiał lekko zmodyfikować.
Hymmm dla mnie to czarna magia ale spr. coś tam po robić ale wątpie w to aby się udało ;/

jeśli miał byś wolny czas to mógł byś podesłać gotowe kody ?
ThX z Góry
Pracuję obecnie przy swoim forum i zdecydowanie czasu mieć nie będę. A Tobie przyda się jakieś obeznanie w CSS'ie chociażby na przyszłość. Głównie musisz wypozycjonować menu i dodać mu tło, które będzie się powtarzało w poziomie. Czyli użyć kodu, który ci napisałem na szybko. Tak samo z tłem nad menu.

Dodam Ci kody z Reksia, jeśli jeszcze ich nie masz. Będziesz miał od czego zaczać, troszkę Ci je przerobiłem. Pamiętaj, że czeka Cię jeszcze pozycjonowanie i poprawianie kodów. :)
Kod:
.menu {
    background-image: url(adres obrazka) center repeat-x;
           color: #9a9a9a;
    background: rgba(0,0,0,0.1);
    -webkit-border-radius: 3px;
    -moz-border-radius: 3px;
    border-radius: 3px;
    -webkit-box-shadow: inset rgba(0,0,0,0.8) 0px 1px 5px, rgba(255,255,255,0.02) 0px 0px 0px 1px, rgba(255,255,255,0.05) 0px 1px 0px;
    -moz-box-shadow: inset rgba(0,0,0,0.8) 0px 1px 5px, rgba(255,255,255,0.02) 0px 0px 0px 1px, rgba(255,255,255,0.05) 0px 1px 0px;
    box-shadow: inset rgba(0,0,0,0.8) 0px 1px 5px, rgba(255,255,255,0.02) 0px 0px 0px 1px, rgba(255,255,255,0.05) 0px 1px 0px;
    display: block;
    outline: none;
    padding: 0px 15px;
    line-height: 34px;
    height: 34px;
    position: relative;
    font-weight: bold;
    transition: all 0.3s;
    -moz-transition: all 0.3s;
    -webkit-transition: all 0.3s;
}
To jest chyba 1 forum na tych SS'ach, więc możesz sobie skopiować część 1 stylu do 2. ( Wiem, głupie, ale łatwe i szybkie). Oraz CSS też.

Szablony z nagłówka przede wszystkim + CSS z menu etc.

fail. :D

No więc w szablonach nagłowka będziesz musiał dodać własne menu, lecz najpierw
pokaż swoje szablony z nagłowka.
(24.11.2013, 16:10)Snake_123 napisał(a): [ -> ]To jest chyba 1 forum na tych SS'ach, więc możesz sobie skopiować część 1 stylu do 2. ( Wiem, głupie, ale łatwe i szybkie). Oraz CSS też.

Szablony z nagłówka przede wszystkim + CSS z menu etc.
Nie kumam cie
ja tego ss-a 2 robilem w gimpie i doklejałem odp. fragmenty jak bym chciał aby wyglądało forum.