wersja skryptu MyBB: 1.6.9
adres forum: http://cs-leszno.eu
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu): Witam, piszę ten temat w tym dziale, jeśli dział nieodpowiedni to proszę o przeniesienie do poprawnego, gdyż nie wiem gdzie dodać ten wątek, ale postanawiam tutaj. Mam pytanie, mianowicie poszukuje czegoś takiego jak na ss-ach poniżej:
Tak wygląda legenda grup przed kliknięciem w grupę Admin Counter-Strike:
A tutaj po kliknięciu:
I tu rozchodzi się cały problem, poszukuje kodu, modyfikacji, by zrobić coś podobnego. Możliwe, że to jest wbudowane w skrypt IPB, ale zawsze warto spytać. Podaje adres forum z ss-ów bo może ktoś chciałby zobaczyć jak to wygląda w realu:
http://cs-soplica.com/
(24.11.2013, 11:13)Snake_123 napisał(a): [ -> ]http://tworzeniestron.edu.pl/pokaz-ukryj-div/# ← działa, sprawdzałem. Odpowiednio sobie dodaj zawartość.
Dzięki, ale nie czaje coś. ;D Kod javascript gdzie mam umieścić? A diva mam umieścić w legendzie, ta?
/edit
Kod js umiescilem na koncu w headerinclude a diva w legendzie czyli index_boardstats, ale mam problem.
Gdy wejdę na strone główną legenda wygląda tak ->
A gdy klikne w grupę Admin Serwera to przenosi mnie na górę forum, i legenda wygląda dobrze, chciałbym, żeby legendy dalej niż admin serwra nie wchodziły na sb. czyli, żeby była lista a drugą listą żeby były tzw. multi grupy jak na ss-ach w pierwszym poscie.
(24.11.2013, 11:56)SLAVOO napisał(a): [ -> ]Można użyć czegoś takiego.
http://jqueryui.com/tabs/
(może u siebie zrobię :p )
Tylko, że ja nie chce robić zakładek, sposób który podał Snake mi przypasował, tylko coś mi nie wychodzi. :/ Może jak Snake będzie online to udzieli pomocy. ;P
Lepsze rozwiązanie:
do headerinclude dodaj:
Kod PHP:
<script language="JavaScript">
<!--
function ShowHide(name)
{
var Obj = (document.getElementById) ? document.getElementById(name) : document.all[name];
if(Obj != null) Obj.style.display = (Obj.style.display == "none") ? "" : "none";
}
-->
</script>
i do index_boardstats
Kod:
<a href="javascript:ShowHide('okinko');"> <span style="color: #FFF;"><strong>Jakaś ranga</strong></span></a>
<span id="okinko" BORDER style="display: none;">
<br />
Jakieś tam linki | Jakieś tam linki | Jakieś tam linki | Jakieś tam linki | Jakieś tam linki |
</span>
Oczywiście uzupełniając sobie.
(24.11.2013, 12:43)Snake_123 napisał(a): [ -> ]Lepsze rozwiązanie:
do headerinclude dodaj:
Kod PHP:
<script language="JavaScript">
<!--
function ShowHide(name)
{
var Obj = (document.getElementById) ? document.getElementById(name) : document.all[name];
if(Obj != null) Obj.style.display = (Obj.style.display == "none") ? "" : "none";
}
-->
</script>
i do index_boardstats
Kod:
<a href="javascript:ShowHide('okinko');"> <span style="color: #FFF;"><strong>Jakaś ranga</strong></span></a>
<span id="okinko" BORDER style="display: none;">
<br />
Jakieś tam linki | Jakieś tam linki | Jakieś tam linki | Jakieś tam linki | Jakieś tam linki |
</span>
Oczywiście uzupełniając sobie.
Tenn sposób jest najlepszy, tylko dodałem dwie grupy do admina serwera, a zrobiło się coś takiego, czyli grupy co były dalej niż admin serwera dostały się do listy po kliknięciu. Demoo: moje.sanfre.eu
No bo źle to robisz.
, specjalnie dałem odstęp w 2 kodzie (mogłem napisać, przepraszam).
1. Kod wstawiasz do headerinclude.
2.
Kod PHP:
Odpowiada za wyświetlającą się rangę. Wklej gdzie ma się wyświetlać.
3. zamiast span, zrób div, będzie lepiej.
Kod PHP:
<div id="okinko" BORDER style="display: none;">
<br />
</div>
wstaw na końcu wszystkich grup, aby wyświetlało się pod, nie urywając ich.
(24.11.2013, 18:23)Snake_123 napisał(a): [ -> ]No bo źle to robisz. , specjalnie dałem odstęp w 2 kodzie (mogłem napisać, przepraszam).
1. Kod wstawiasz do headerinclude.
2. Kod PHP:
Odpowiada za wyświetlającą się rangę. Wklej gdzie ma się wyświetlać.
3. zamiast span, zrób div, będzie lepiej.Kod PHP:
<br />
</div>
wstaw na końcu wszystkich grup, aby wyświetlało się pod, nie urywając ich.
Dzięki wybawco, ale dajmy przykład, że chcę dodać takie coś do jeszcze jednej grupy, jak to zrobić?
hmm... tak:
Masz kody:
Kod PHP:
*
okinko - to nas interesuje, będziemy się z tym odnosić do div'a.
Kod PHP:
<br />
</div>
*tu również
okinko.
Jeśli zmienisz te wyrazy (na
dowolne )to będzie czytać ... wzajemnie.
czyli możesz użyć:
Kod PHP:
<a href="javascript:ShowHide('przyklad');"> <span style="color: #FFF;"><strong>Jakaś ranga</strong></span></a>
i
Kod PHP:
<div id="przyklad" BORDER style="display: none;">
<br />
</div>
Jak widzisz, tutaj zmieniłem nazwę tej funkcji...
Więc teraz całość:
Kod PHP:
<a href="javascript:ShowHide('okinko');"> <span style="color: #333;"><strong>Jakaś ranga</strong></span></a>
<a href="javascript:ShowHide('przyklad');"> <span style="color: #333;"><strong>Jakaś ranga</strong></span></a>
<br />
</div>
<div id="przyklad" BORDER style="display: none;">
<br />
Jakies inne coś xd
</div>
Od razu mówię, działa
Jak wcześniej wspomniałem, te nazwy (okinko, przyklad...) możesz sobie zmienić na dowolny wyraz, aby ID w divie odczytywało.