wersja skryptu MyBB: 1.6.9
adres forum:
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa i wersja wtyczki):
Witam, chciałbym rozszerzyć swój portal tak, aby forum zachowało swoją pierwotną szerokość. W jaki sposób mogę tego dokonać?
To znaczy co chcesz konkretnie zrobić? Te 'Newsy' rozciągnąć na całą szerokość? Usunąć Menu? Napisz jaśniej, (jak dla mnie).
Jeśli chodzi o ten problem to jest tochę nieaktualny. Chyba, że znasz prosty sposób na zwiększenie szerokości containera na portalu tak, aby forum pozostało bez zmian (index)? ^^ W innym wątku otrzymałem już odpowiedź, nie miałem się jednak kiedy do tego zabrać
Jak to bym tak zrobił:
Zawartość szablonu portal wziął w diva z odnośnikiem do klasy, w której jest container.
Czyli mamy takie coś:
Kod PHP:
<div class="jakasklasa">Zawartość szablonu portal</div>
i klasa
Kod PHP:
.jakasklasa {
width: 100%;
background: #fff;
border: 1px solid #e4e4e4;
color: #000000;
margin: auto auto;
padding: 20px;
text-align: left; /* IE 5 fix */
}
oczywiście za
wdith width* = szerokość.
Zmodyfikuj na własne potrzeby. Teoretycznie powinno zadziałać.
próbowałem już takim sposobem, ale nie działa niestety. Sprawdziłem również teraz i efekt taki sam jak ostatnio
Czyli brak efektu
Nie ma efektu, ponieważ zmienna
Zawiera w sobie container.
Mógłbyś to zrobić tak jak napisałem, lecz zamiast tej zmiennej wstawić kod z tego szablonu i dopiero potem
Kod PHP:
<div class="jakasklasa">Zawartość szablonu portal (+zamiast zmiennej $header, wstaw jego zawartość)</div>
+ CSS.
Jest to do zrobienie, sprawdzałem. Troszkę z tym zabawy jest, ale działa. Wadą jest również to, że gdy jakiś kod być dodał do nagłówka (header), tym też byś musiał to samo zrobić w szablonie portalu.
Problem wisi w powietrzu, bo dalej uzyskuję efekty takie jak wcześniej. Portal jest rozciągnięty, ale w zły sposób. Cały container najeżdża na logo i jest ustawiony do samej góry okna przeglądarki
Najlepiej i najwygodniej byłoby operować jedynie zmiennymi. Zrobić nowy szablon i wywołać mu zmienną. Niestety mam z ich wywołaniem problem i narazie pracuję nad nim powolutku.
// Nie aktualne już, użyłem sposobu, który podrzucił mi SLAVOO
Dzięki za chęci ^^