wersja skryptu MyBB: 1.6.8.
adres forum: zbędny
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Nie muszę się zbytnio rozpisywać. Czy da się w MyBB zrobić tak jak w IPB, że zamiast (przykładowo) ikonki "Popularny wątek" był napis (podobny do prefiksów, do których jest poradnik na waszej stronie) "Gorący"? Przykład w załączniku.
Jesteś genialny! A dałoby rade jeszcze zrobić, żeby wyświetlało się w miejscu gdzie na IPB? Czy wystarczy tylko tą linijke dać "na swoje" miejsce?
Kod:
<span>{$prefix} {$gotounread}{$thread['threadprefix']}<a href="{$thread['threadlink']}" class="{$inline_edit_class} {$new_class}" id="tid_{$inline_edit_tid}">{$thread['subject']}</a><span style="float:right"><div class="{$folder}"></div>{$thread['multipage']}</div></span>
By było jak w IPB.
Przepraszam za (niby) niepotrzebny refresh.
Wie ktoś może, jak zrobić taki prefiks dla zamkniętego wątku? Dla popularnego są te klasy:
Kod:
.hotfolder:before, .hotlockfolder:before, .dot_hotfolder:before, .dot_hotlockfolder:before, .newhotfolder:before, .newhotlockfolder:before, .dot_newhotfolder:before, .dot_newhotlockfolder:before
Pewnie analogicznie należy zamienić hot na lock, np.
Próbowałem już Matslom
Nie działa. Tam trzeba wszystkie ikony podmienić na klasę, ale zawsze czegoś mi brakuje, albo coś źle zrobię. Ile jest możliwości z lockiem?
Zrobiłem tak:
Kod:
.hotfolder:before, .hotlockfolder:before, .dot_hotfolder:before, .dot_hotlockfolder:before, .newhotfolder:before, .newhotlockfolder:before, .dot_newhotfolder:before, .dot_newhotlockfolder:before {
bakcground-color: #000;
display: inline-block;
height: 16px;
line-height: 16px;
padding: 0 5px;
font-size: 9px;
font-weight: bold;
text-transform: uppercase;
color: white;
text-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px -1px 0px;
-moz-border-radius: 3px;
-webkit-border-radius: 3px;
border-radius: 3px;
background:red url(images/highlight2.png);
content:"Popularny wątek";
}
.lockfolder:before, .hotlockfolder:before, .dot_lockfolder:before, .dot_hotlockfolder:before, .newlockfolder:before, .newhotlockfolder:before, .dot_newlockfolder:before, .dot_newhotlockfolder:before {
bakcground-color: #000;
display: inline-block;
height: 16px;
line-height: 16px;
padding: 0 5px;
font-size: 9px;
font-weight: bold;
text-transform: uppercase;
color: white;
text-shadow: rgba(0, 0, 0, 0.2) 0px -1px 0px;
-moz-border-radius: 3px;
-webkit-border-radius: 3px;
border-radius: 3px;
background:red url(images/highlight2.png);
content:"test";
}
I wyskakuje tylko "test", a chciałbym, żeby było i to i to (ze względu, że prawdopodobnie tekst zamienie na ikonkę kłódki, ale to później).
Męczę się z tym i męczę
Jednak nie patrzcie na powyższy post. Chciałbym, aby taki "prefix" był, gdy "wątek zawiera Twoje posty". Wie ktoś, jak to zrobić?
Pozdrawiam.
No to wchodzisz w FTP images i szukasz nazw grafik z prefixem dot_ i następnie pliki jakie znajdziesz, bierzesz ich nazwy i wklejasz jak na przykładzie
Dalszy kod css już masz
Nie widzę tego, gdyż poprzednio też tak robiłem (tylko, że z HOT). Jednak jak uda mi się coś ukulać, to dam znać.