Webboard

Pełna wersja: ColorPicker automatycznie zapisuje kolory
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
wersja skryptu MyBB:1.6.10
adres forum: www.stylerniaa.cba.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu): Witam,
Mój problem polega na tym, że np. ustawie se jakiś kolorek w color picker i nawet nie kliknąłem na button "Zapisz",a już ten kolor stał się przeze mnie na stałe używany. Jak to naprawić?
To znaczy jak na stałe używany? Rozwiń to.
Bo to nie zależnie czy klikniesz czy nie klikniesz to i tak się zapiszę. napisz z tym do EveryOne on przerabia to na plugin. :)
W klasie thead ustawiłem:
Kod:
background-color: #0072B0;
I gdy wybiorę losowy kolor w color picker to od razu zostaje mi jako domylśny mimo, że nie kliknąłem "Zapisz".
Bo ten picker działa na pliku cookie. I kiedy wybierasz kolor on automatycznie zostaje dodany w ciasteczko. Jednak powinno być zapisane po kliknięciu zmieniałeś coś w plikach?
EveryOne, Nie e, nie trzeba klikać zapisuje od razu (przynajmniej ja tak miałem BEZ EDYCJI NICZEGO!). Trzeba to naprawić i dodać button "Default" o którym już pisałem ;)
Tak w jednym m.in w pliku "skin.js". Zmieniłem:
Kod:
var customElements = "
Na:
Kod:
var customElements = ".customcolor, .thead";
Skrypt nie powinien sam zapisywać koloru. Zaraz sprawdzę jak jest u mnie i dam edita.

//@@ Edit: U mnie działa normalnie nadpisz pliki i powinno być ok.
To nic nie pomoże... Spróbuje jeszcze wyczysc ciasteczka przeglądarki. Jak podziała to dam edita.