spolszczenie ?
od 1.6.9 kompatybilne ?
(22.04.2013, 15:19)Supryk napisał(a): [ -> ]
spolszczenie ?
od 1.6.9 kompatybilne ?
Jeszcze nie testowałem, ale myślę, że będzie działać. Postaramy się też szybko wydać spolszczenie do aktualnej wersji i PPM (Polska Paczka MyBB).
Dzięki za info
Aktualizował już ktoś? Jakieś problemy z pluginami?
Wlasnie to mnie ciekawi czy pluginy beda dzialac poprawnie
To nie jest skok do 1.8, ale pytam się na wszelki wypadek
Ja mam pytanie. Czy przy upgrade trzeba wyłączyć pluginy? Jeśli tak to fatalnie bo potem znów trzeba wszystko ustawiać.
Z tego co wiem to nie trzeba, ale osobiście uważam, że lepiej wyłączyć. A co do ustawień to szablony będziesz miał zapisane w kopii bazy danych, a ustawienia możesz otworzyć przed upgradem forum w innej przeglądarce, a po upgradzie zmienić je na takie jakie miałeś, albo zrobić screeny obecnych ustawień.
Przecież jest opcja globalnego wyłączenia pluginów w MyBB od którejś z ostatnich wersji i po upgrade nie powinno być problemu z ustawieniami, które zazwyczaj siedzą w bazie.
To ja wiem, ale jak to działa?
Bo jak na przykład wezmę, dajmy na to, dezaktywację MyShoutbox 1.7 i potem aktywację (w zakładce Pluginy) to na nowo w konfiguracji trzeba ustawiać.
A opcja globalna jak to robi?
(22.04.2013, 17:49)SLAVOO napisał(a): [ -> ]To ja wiem, ale jak to działa?
Bo jak na przykład wezmę, dajmy na to, dezaktywację MyShoutbox 1.7 i potem aktywację (w zakładce Pluginy) to na nowo w konfiguracji trzeba ustawiać.
A opcja globalna jak to robi?
Po prostu wyłącza pluginy bez zmian w ustawieniach. Poza tym dezaktywacja nie powinna usuwać ustawień, po to w sumie jest. Dezinstalacja powinna wywalić wszystko z bazy i ustawień.
Niestety przy niektórych pluginach dezaktywacja działa jak dezinstalacja
Mi po aktualizacji rozwaliło cały styl forum omnibussimulator.pl - wie ktoś dlaczego?
Myślę, że dlatego:
Cytat:Your board has not yet been upgraded. Please do so before attempting to browse it.
(22.04.2013, 19:31)maniek015 napisał(a): [ -> ]Mi po aktualizacji rozwaliło cały styl forum omnibussimulator.pl - wie ktoś dlaczego?
Cytat:Your board has not yet been upgraded. Please do so before attempting to browse it.
Twoje forum nie zostało jeszcze zaktualizowane. Zaktualizuj je zanim zaczniesz je przeglądać.
Adres skryptu aktualizacyjnego: {adres forum}/install/upragde.php
(22.04.2013, 19:45)hipekxd napisał(a): [ -> ]Myślę, że dlatego:
Byłeś szybszy