25.03.2013, 17:33
wersja skryptu MyBB:1.6.9
adres forum:
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
CSS podany poniżej działa na normalnej stronie, w MyBB nie chce
Chciałem stworzyć tło dla .thead w taki sposób: w lewym górnym rogu obrazek (.png), sąsiadując z nim po prawej drugi obrazek (przesunięty w prawo o 30px), rozciągnięty do prawej krawędzi div'a. Kod działa kiedy testuje go na innej stronie, w MyBB nie Obrazek 1 ma wymiary 30x30px, obrazek 2 - 20x30px
Ścieżki obrazków zgadzają się, bo mam też powstawiane inne obrazki z takimi samymi ścieżkami.
EDITED: znalazłem pierwszy błąd i go poprawiłem - ścieżki do pliku muszą być bez ' ', czyli (ścieżka) a nie ('ścieżka')... jednak ciągle nie jest tak jak być powinno, wyświetla się tylko pierwszy obrazek, drugi już nie
adres forum:
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
CSS podany poniżej działa na normalnej stronie, w MyBB nie chce
Chciałem stworzyć tło dla .thead w taki sposób: w lewym górnym rogu obrazek (.png), sąsiadując z nim po prawej drugi obrazek (przesunięty w prawo o 30px), rozciągnięty do prawej krawędzi div'a. Kod działa kiedy testuje go na innej stronie, w MyBB nie Obrazek 1 ma wymiary 30x30px, obrazek 2 - 20x30px
Kod:
.thead {
color: #fff;
background-attachment:fixed, fixed;
background: url(images/[moj styl]/images/roggl.png) top left no-repeat, url(images/[moj styl]/images/srd.png) 30px 0px no-repeat;
background-size: 30px 30px, 100% 30px;
border: 1px solid black;
}
Ścieżki obrazków zgadzają się, bo mam też powstawiane inne obrazki z takimi samymi ścieżkami.
EDITED: znalazłem pierwszy błąd i go poprawiłem - ścieżki do pliku muszą być bez ' ', czyli (ścieżka) a nie ('ścieżka')... jednak ciągle nie jest tak jak być powinno, wyświetla się tylko pierwszy obrazek, drugi już nie