Webboard

Pełna wersja: Szybka odpowiedź nie odświeża strony
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
wersja skryptu MyBB: 1.9.6
adres forum:http://pykaj.eu
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu): gdy wysyła się szybką odpowiedź to wyskakuje okienko "Wczytywanie... Proszę czekać". I ładuję się bez końca. Aby zobaczyć wiadomość trzeba odświeżyć stronę

Tak jak wyżej. Dodam tylko, że odinstalowałem plugin z zabezpieczeniem antybotowym, gdyż on podobno powodował takie problemy.

Pomoże ktoś? Myślę, że podczas odinstalowywania pluginu wystąpił jakiś błąd i nie odinstalował się on dokładnie. Mógłby ktoś powiedzieć gdzie on modyfikuje szablony? Jakie, gdzie je znajde? Byś może wystarczy usunąć kod, który gdzieś tam przypadkowo został.
Dział skrypt > Przypięty wątek o jQuery. Na jakieś... 80% to jest to.
Hmm, tylko który plik .js może mieć konflikt? Który odpowiada za szybką odpowiedź? Może jakieś inne rozwiązanie jest?
Enq97 napisał(a):Hmm, tylko który plik .js może mieć konflikt? Który odpowiada za szybką odpowiedź? Może jakieś inne rozwiązanie jest?
Na pewno plik z szybką odpowiedzią nie jest za to odpowiedzialny, bo jest on w Prototype. Musisz poprawić pliki które mają jQuery, a MyBB oryginalnie posiada tylko Prototype. Szukaj w plikach stylu, pluginów, albo w tym co Ty dodawałeś.
Dodam, że błąd nie występuje na innym stylu.
No i jak, pomoże ktoś ?
Pokaż pliki .js która sam dodawałeś, bądź korzysta z nich twój styl.
w headerinclude:
Kod:
<script type="text/javascript" src="{$mybb->settings['bburl']}/jscripts/prototype.js?ver=1603"></script>
<script type="text/javascript" src="{$mybb->settings['bburl']}/jscripts/general.js?ver=1603"></script>
<script type="text/javascript" src="{$mybb->settings['bburl']}/jscripts/popup_menu.js?ver=1600"></script>

No muszę odświeżyć, bo wiem, że gdy tego nie zrobię to nikt w tym temacie już nie odpowie..
Tak więc - ma ktoś dla mnie rozwiązanie tego problemu?
Nie masz dodane ani tego:
Kod:
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.0/jquery.min.js"></script>
ani tego:
Kod:
<script type="text/javascript">jQuery.noConflict();</script>

https://webboard.pl/thread-36416.html
Tak jest prawidłowo.
Musisz to dodać w headerinclude tego stylu.
No niestety nic to nie dało. Rozumiem, że trzeba zmienić $ na jQuery w niektórych plikach, ale w których?
Czy napewno błąd jest z tym jQuery? Może coś inne jest powodem? Jeśli trzeba zmienić z $ na jQuery, to gdzie, w których plikach?
Tak więc - nie da się nic z tym zrobić?
Hm... Tak jak piszesz w pierwszym poście.
Może spróbuj zainstalować jeszcze raz ten plugin, odinstalować go poprawnie czyli zdezaktywować i odinstalować a następnie wyrzucić pliki z FTP. Może to pomoże. :(
Wgrałem ten plugin, zainstalowałem, później zdezaktywowałem, następnie odinstalowąłem i wyrzuciłem z FTP. Dalej to samo.
Także, chyba problem nie do rozwiązania. Wszystkie sposoby wykorzystane.
Problem został rozwiązany. Otóż głupi błąd z mojej strony. Przy przerabianiu widoku postu zrobiłem tabelkę, lecz nie zauważyłem, że zabrakło mi podstawowego "<table>...</table>". Także dzięki, problem rozwiązany.