wersja skryptu MyBB: 1.6.7
adres forum: www.valkiria.com.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Witam moje forum na nowym stylu będzie miało ustawioną szerokość na 92% rozdzielczości monitora. Budowa mojej tabelki fora/sideboxy wygląda tak:
(fragment)
Kod PHP:
<td width="76%" valign="top">{$forums}</td>
<td width="24%" valign="top">{$sb_welcome}{$sb_search}{$sb_stats}{$sb_latestthreads}{$sb_additional}{$ttposters}</td>
I problem jest w tym, że chciałbym aby sideboxy miałą stałą szerokość np. 200px a forum reszta dostępnej da się to zrobić?
To zamiast dawać szerokość w sideboxach w % to daj w px.
Nie działa, próbowałem, dałem np. 200px a sideboxy nadal zachowują się jakby wielkość była w %.
Jeżeli to zmienisz na px
Kod:
<div class="sidebar" style="float: right;width: 23%;">
na px, będzie na pewno dobrze działać. Znajdziesz ten wpis w strona główna -> index.
U mnie to jest troche inaczje
Kod PHP:
<table width="100%" border="0">
<tr>
<td width="100%" valign="top"><table width="100%" border="0">
<tr>
<td width="24%" valign="top">{$sb_welcome}{$sb_search}{$sb_stats}{$sb_latestthreads}{$sb_additional}{$ttposters}</td>
</tr>
</table></td>
I tak to wygląda
Nic innego dotyczącego działów jak i sideboxów tam nie ma
Przecież podałem kod z twojej strony z linku z pierwszego posta, więc w czym problem?
No ale zmień to
Kod:
na
Kod:
<td width="150px;" valign="top">{$sb_welcome}{$sb_search}{$sb_stats}{$sb_latestthreads}{$sb_additional}{$ttposters}</td>
i musi działać
Ustawiłem na 10px żeby było w razie co widać różnice..
ale niestety to nie działa
No to pokaż ten styl, bo obecnie na twojej stronie jest inny...
Nie jest ustawiony na główny bo staram się wszystko dopracować, musiałbyś zrobić konto a ja wtedy dałbym Ci uprawnienia do oglądania go. Jeśli to nie kłopot, załóż konto
No to zrób mi konto i przydziel ten styl.
Konto stworzone wysłałem passy na PW
Niedziała... albo źle wpisuje
Wyglada to teraz tak
Kod PHP:
<table width="100%" border="0">
<tr>
<td width="100%" valign="top"><table width="100%" border="0">
<tr>
<td style="width:150px;" valign="top">{$sb_welcome}{$sb_search}{$sb_stats}{$sb_latestthreads}{$sb_additional}{$ttposters}</td>
</tr>
</table></td>
Może i jest napisane (Aktualnie 450px), ale tak czy siak rozszerza się na x%...
Wystarczy zmniejszyć/rozszerzyć okienko z przeglądarką.. Pracuje na rozdziałce FHD i to doskonale widać.
Chce mieć stałe 450px a nie mam.
Refresh pomoże ktoś ?. Mimo ustawienia wartości w px to i tak nie działa !