wcześniej prosiłem o zwężenie forum i udało mi się, lecz logo forum dalej jest od początku ekranu, a nie od początku forum. jak je przesunąc dalej?
Pokaż screen, bo ciężko coś zrozumieć.
(01.11.2008, 15:38)Tuptuś napisał(a): [ -> ]Pokaż screen, bo ciężko coś zrozumieć.
Prawdopodobnie chodzi o zwężenie logo do szerokości forum, które jak napisał kolega - jest zwężone i mu się "rozjeżdża", ale... tylko się domyślam, że o to chodzi
No to możliwe, że nie masz w .logo text-align: left; lub jakiegoś innego wyrównania (podałem wyrównanie do lewej strony. Podaj przy okazji kod z szablonu header. Oczywiście screen też
daj margines w css i to wystarczy
(02.11.2008, 16:26)Luk@s napisał(a): [ -> ]daj margines w css i to wystarczy
Co zrobić - może wiadomo, ale pytanie brzmi JAK?, więc podaj konkretne rozwiązanie na przykładzie, zamiast tak pisać
a jak go dodac? chodzi mi o kod, bo wiem gdzie css się edytuje.
(02.11.2008, 17:48)DamYan napisał(a): [ -> ]Co zrobić - może wiadomo, ale pytanie brzmi JAK?, więc podaj konkretne rozwiązanie na przykładzie, zamiast tak pisać
gdyby kolega podał adres forum to bym podał, gdzie ma dokładnie wstawić margines(swoją drogą aby znaleźć kod, który odpowiada za logo wystarczy umieć czytać)
podaj adres forum
Kod:
.logo {
margin-left: 10px !important; // 10 czy ile tam chcesz
}