wersja skryptu MyBB: 1.6.7
adres forum: www.popular-games.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa stylu/theme/szablonu):
Witajcie
Grzebiąc ostatnio przy prefiksach znalazłem temat
Przypiete wątki tak jak w IPB
Przeglądnąłem temat i zaciekawił mnie post Adriana
Przypiete wątki tak jak w IPB - Post #93009
Choć bardziej patrzyłem tu:
http://mybbmodding.net/forums/showthread.php?tid=132
Jeśli się dało aby prefiks dodawał się automatycznie przy przypięciu wątku to zapewne da się, aby się taki prefiks dodawał przy gorącym wątku. Tak jak jest ikonka
A ja bym chciał uzyskać prefiks
W sumie sam bym dodał taki prefiks, bo analogicznie się to robi jak w poradniku z mybbmodding, ale nie wiem który
odpowiada za popularny wątek.
Przeglądnąłem wszystkie, ale nawet intruicja nic nie podpowiedziała
Twój wątek zainspirował mnie do znalezienia innego, łatwiejszego sposobu.
I tak wymodziłem, że nie musimy w ogóle bawić się w edycję plików php. Wystarczy jedna linijka w szablonach i zbiór klas w CSS. Po kolei:
1.
Panel administratora → Style i szablony → szablony Twojego stylu → Widok działu (forumdisplay) →
forumdisplay_thread
Znajdź:
Kod PHP:
<span>{$prefix} {$gotounread}{$thread['threadprefix']}<a href="{$thread['threadlink']}" class="{$inline_edit_class} {$new_class}" id="tid_{$inline_edit_tid}">{$thread['subject']}</a>{$thread['multipage']}</span>
i zamień na:
Kod PHP:
<span><div class="{$folder}">{$prefix} {$gotounread}{$thread['threadprefix']}<a href="{$thread['threadlink']}" class="{$inline_edit_class} {$new_class}" id="tid_{$inline_edit_tid}">{$thread['subject']}</a>{$thread['multipage']}</div></span>
Do global.css Twojego stylu dodaj:
Kod:
.hotfolder:before, .hotlockfolder:before, .dot_hotfolder:before, .dot_hotlockfolder:before, .newhotfolder:before, .newhotlockfolder:before, .dot_newhotfolder:before, .dot_newhotlockfolder:before {
color: #fff;
-webkit--radius: 5px;
-khtml-border-radius: 5px;
-moz-border-radius: 5px;
border-radius: 5px;
padding: 3px;
font-size: 10px;
content:"Popularny wątek";
background:red;
}
i wystylizuj wg swoich potrzeb. Możesz także dodać obrazek... ogranicza Cię Twoja wyobraźnia.
Jak to działa? Jeśli MyBB nada nazwie wątku (zmienna folder) klasę odpowiadającą nazwie grafiki statusu tego wątku wówczas zostanie dodany prefix z CSS. Brzmi może skomplikowanie, ale w rzeczywistości prosta sprawa.
Możesz oznaczyć prefiksem każdy wątek, np, te, w których udzieliłeś odpowiedzi.
Wsio.
: uzupełniłem brakujące klasy, dzięki, Mazu
Adrian masz jakieś demo?
Na prawdę kawał dobrej roboty jeżeli to jest to, o czym myślę.
Victor napisał(a):Adrian masz jakieś demo?
Niestety nie mam. Prefiks wygląda tak samo jak te u nas na forum. Jest dodawany tylko do wątków z ikonkami "popularnego wątku": zwykły, zamknięty i z naszą odpowiedzią. Pozostałe nie mają nic
Okej działa, ale tylko jeśli posty są przeczytane. Da się zrobić, aby prefiks był też przy postach nieprzeczytanych? Oczywiście wciąż mowa o gorącym wątku.
Dema nie mam, bo jak wyżej piszę - nie zobaczycie gdyż będziecie mieli nieprzeczytane posty
Tylko fotka
Tu już dostosowany
Spróbuj spróbuj zamiast tego:
Kod:
.hotfolder:before,.dot_hotlockfolder:before,.dot_hotfolder:before
Wkleić to jako klasę:
Kod:
.hotfolder:before, .hotlockfolder:before, .dot_hotfolder:before, .dot_hotlockfolder:before, .newhotfolder:before, .newhotlockfolder:before, .dot_newhotfolder:before, .dot_newhotlockfolder:before
Powinno się udać.
A swoją drogą to, teraz można zredukować trochę ilość ikonek, do nieprzeczytanych/przeczytanych posty i z kropka, a do reszty dopisać prefiks. Cudnie.