Webboard

Pełna wersja: Wystawanie wątku oraz belki poza forum.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
wersja skryptu MyBB: 1.6.3
adres forum: http://fb-forum.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):
Otóż mój problem polega na tym, że nazwy wątków w poddziałach wychodzą po za forum, dokładnie na tło. Pytałem się współzałożycielki i mówi, że nie ma takiego błędu, jednakże ja taki mam i chciałbym się go pozbyć, oto zdjęcie:
[Obrazek: 5ki1otck8mnn25qi1d.bmp]
Dodatkowo mam jeszcze jeden problem, nie pamiętam już jaki szablon za to odpowiada, mianowicie wysuniętą mam belkę forum przy wyśrodkowaniu tekstu na przykład, jest ona nierówna z tymi poprzednimi, oto zdjęcie:
Prosiłbym o szybką pomoc, ponieważ forum wygląda bardziej nieestetycznie. Czekam na odpowiedzi.
Nieestetycznie to wyglądają twoje screeny. Ciężko w ogóle dojść o co na nich chodzi.
Twoja przeglądarka nie interpretuje dobrze stylu forum, co sugeruje, że nie jest on jasno napisany, ale bez dostępu do arkuszy kaskadowych i szablonów tego oto stylu to może się okazać szukaniem igły w stogu siana. Sprawdź, czy klasy container, tbody, tborder mają wymuszoną jakąś szerokość.
Poza tym polecałbym aktualizację Softu, bo kurde po to twórcy ulepszają swoje programy, aby naprawić w nich tego typu błędy.
Drugi błąd naprawiłem samodzielnie, było to spowodowane zbyt dużym rozmiarem obrazka, na co na prawdę nie wpadłem. Ten drugi błąd polega na tym, że nazwa tematu w wyświetlanym poddziale wychodzi na background, wszystko widać na zdjęciu.
Sprawdziłeś klasy, które Ci podałem?
Możesz mi dokładnie opisać gdzie sprawdzić klasy: tbody i tborder? Container sprawdziłem i nie wymaga żadnej szerokości.
wszystkie powinny być w global.css

spróbuj zatem id container nadać szerokość, np:
Kod PHP:
width95%;