wersja skryptu MyBB:1.6.2
adres forum:
http://hhstyle.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty, nazwa i wersja wtyczki):
Istnieje taka modyfikacja która w stopce doda mi do statystyk coś w stylu
"To forum odwiedzono już XXX razy" ?
Chodzi o odwiedziny unikalne, czy po prostu odsłony na forum?
w zasadzie to mozna ustawic przy wyborze licznika czy ma wyświetlać unikalne czy odsłony
ale takie liczniki są brzydkie, nie chce takiego licznika, myślałem raczej o jakiejś modyfikacji która doda mi proste zdanie a nie jakiś licznik w JS z wielkimi cyframi ; )
sory ze odswiezam ale tez chcialbym wiedziec jak to zrobic to forum odiwedzono juz xxx razy
Sory ale nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym 1 linkiem wchodze klikam download i pokazuje sie plik txt i gdzie ta zawartosc wkleic?
Sam za bardzo nie wiem ale wydaje mi się że "/user/path/to/log/dir/count_user.txt"
Ale pewności nie mam
Sam tego sprawdzić nie mogę bo nie odnalazłem takiej ścieżki u siebie
Dobra okazało się ze nie mam CGI na serwerze a więc proszę o podpowiedź jak zainstalować to
Kod:
Jeśli nie masz cgi, to możesz spróbować tego, ale pewnie będziesz musiał odpowiednio skonfigurować dostęp do bazy danych: http://code.google.com/p/simphp/
Wrzuć plik z załącznika do głównego katalogu forum.
W global.php za linijką
Kod PHP:
require_once $working_dir."/inc/init.php";
Dodaj:
Kod PHP:
require_once $working_dir."/simphp.php";
Dodaj do interesującego Cię szablonu:
Kod PHP:
Unikalnych odwiedzin: {$guestcount}
Dzięki wielkie
Ps.Czy da się żeby zliczało każde wejście nie unikalne tylko że jak wejdę parę razy ja to to zlicza ?
Przetestowałem to coś i stwierdzam, że coś źle nalicza... Wczoraj wyświetlało 12, dzisiaj 8. Spojrzę w kod i może to ogarnę.
A nie jest prościej statystyki odwiedzin sprawdzać w Google Analytics
Szczegółowe i przede wszystkim rzetelne
(13.11.2012, 20:51)Nidrax napisał(a): [ -> ]Dodaj do interesującego Cię szablonu:
Kod PHP:
Unikalnych odwiedzin: {$guestcount}
Gdzie konkretnie to wrzucić ? help ;d