wersja skryptu MyBB: 1.6.01
adres forum: http://hands-up.pl
na czym polega problem (screen, opis, komunikaty):
Witam wszystkich forumowiczów. Mój problem polega na tym, że ściągnąłem styl Realize z waszego działu download, zainstalowałem go i styl nie czyta mi buttonów. Po kodzie źródłowym myślę, że po prostu buttony nie są zdeklarowane.
Buttony powinny być zamiast tych szarych kwadratów, które nawet obrazkami nie są
A tutaj widzimy, że w kodzie są to tylko linki
I teraz chciałbym wiedzieć, w którym pliku albo gdzie można to poprawić? Pozdrawiam...
Buttony wyświetlane są prawidłowo (zrobione są w CSS). Najwyraźniej jest jakiś problem z tekstem.
Wrzuć przykładowo zawartość szablonu postbit_pm (ACP -> Style i szablony -> Szablony -> Twój szablon -> Opis posta -> postbit_pm).
Wrzuciłeś zawartość szablonu postbit, a pisałem o szablonie postbit_pm.
A jak dla mnie, masz ustawiony język polski na forum, a buttony są tylko do angielskiej wersji, dlatego powinieneś skopiować też pliki z katalogu english do polish.
Wybacz, moja nieuwaga doprowadziła do tego błędu...
Kod:
<a href="private.php?action=send&uid={$post['uid']}" class="forumbutton">{$lang->qthemes_pm}</a>
Ten szablon oraz kilka innych jest koloru zielonego, a jak się domyślam to ma jakieś znaczenie.
DamYan napisał(a):A jak dla mnie, masz ustawiony język polski na forum, a buttony są tylko do angielskiej wersji, dlatego powinieneś skopiować też pliki z katalogu english do polish.
Aż taki głupi nie jestem, buttony z forum zostały wgrane do folderu polish. I jest to raczej błąd od strony stylu ponieważ, kiedy zmienię styl forum na default buttony są.
EDIT
Poradziłem sobie, z wklejeniem buttonów (Solid23 dziękuje, że mnie naprowadziłeś. Reputacja dla Ciebie ), ale pojawił się kolejny problem buttony są teraz obramowane dziwnie.
Wie ktoś jak kto usunąć?
ACP -> Style i szablony -> Style -> Twój styl -> global.css -> Edytuj -> Tryb zaawansowany
Znajdź
Kod:
.forumbutton, a.forumbutton, a.forumbutton:link, a.forumbutton:visited, input.button {
-moz-border-radius: 3px 3px 3px 3px;
background: none repeat scroll 0 0 #969696;
border: medium none;
color: white;
cursor: pointer;
float: left;
font-family: Arial,Helvetica,sans-serif;
margin-bottom: 5px;
margin-left: 5px;
padding: 6px 10px;
text-decoration: none;
text-transform: uppercase;
}
~ 870 linijka. Usuń stamtąd
Powinno zadziałać. ^^
Działa, dziękuję reputka dla Ciebie!
Podaj mi nazwę tego stylu, jeżeli możesz. Jestem niemal pewien, że są to buttony robione w CSS, a problem stanowi co innego.
Poza tym zamiast:
Kod:
<a href="private.php?action=send&uid={$post['uid']}" class="forumbutton">{$lang->qthemes_pm}</a>
powinno być coś na wzór:
Kod:
<a href="private.php?action=send&uid={$post['uid']}" class="forumbutton">{$lang->postbit_pm}</a>
Tak sobie teraz myślę, że styl może posiadać własne pliki językowe. Jeżeli w paczce znajduje się taki folder jak
english (languages/english), to zmień jego nazwę na polish i wszystko powinno działać.
Poradziłem sobie w ten sposób, że do plików odpowiedzialnych za buttony dopisałem kod obrazka.
Nie było folderu z plikami językowymi wewnątrz stylu. A mógłbyś mi powiedzieć, które szablony odpowiadają za "odpowiedz" i "nowy temat"? Bo nie mam jeszcze tych dwóch buttonów.
Styl nazywa się Realize
Edit:
Czy jest taka możliwość aby obrazki (buttony) bez tła (.png) nie były obmalowywane szarymi kwadratami? Jak tak to gdzie mogę to znaleźć. Dziękuję za pomoc
Za przyciski "Nowy temat" oraz "Odpowiedz" odpowiadają szablony forumdisplay_newthread (Widok działu -> forumdisplay_newthread) oraz showthread_newreply (Widok wątku -> showthread_newreply).