Zobacz w Portalu - "Pimp my style" - podsumowanie
Nadszedł czas na małe podsumowanie.
Pimp My Style - konkurs zorganizowany przez ekipę MyBBoard.pl z okazji trzecich urodzin serwisu. Administratorzy for opartych na silniku MyBB przez tydzień mogli zgłaszać swoje fora do udziału w konkursie. Nagrodą było "odpicowanie" forum, czyli stworzenie przez grafików MyBB PL nowego i unikalnego stylu. W ten sposób chcieliśmy pomóc ciekawym i rozwijającym się forom polepszyć ich wizualną stronę.
Zgłoszonych zostało wiele for o różnej tematyce. Niemal jednogłośnie jako zwycięzcę wybraliśmy forum literackie
Literka.info, które zrzesza młodych pisarzy. Uznaliśmy, że Literka ma spore szanse na sukces ze względu na dość ciekawą i oryginalną tematykę oraz nieprzeciętną zawartość merytoryczną. Dzisiaj nadszedł dzień, aby przedstawić Wam efekt naszej pracy.
Stworzyliśmy styl bazując na propozycjach administratorów Literki oraz wprowadzając nasze własne pomysły. Jakiś czas temu ukazała się wersja rozwojowa:
(kliknij na miniaturkę, aby powiększyć)
Od takiego układu rozpoczęliśmy dalszą pracę. Przedstawiamy wersję końcową, która została wczoraj wieczorem przekazana w ręce głównego administratora Literki - Sindbada:
(kliknij na miniaturkę, aby powiększyć)
Widać dość sporą różnicę.
Mamy nadzieję, że nowy styl pozwoli Wam lepiej rozwijać Wasze forum i przyciągnie rzesze nowych pisarzy.
Literko - odpicowaliśmy Wam forum
Wcześniejszy styl można uznać za pomyłkę, a ten już na prawdę bardzo dobrze się prezentuje i jest ładny (wg. mnie). Trochę trzeba było czekać, ale widać się opłaciło i Literka będzie miała własny unikalny styl.
Wow, jestem pod wrażeniem, bardzo mi się podoba
Jedyne co mnie ciekawi, to jak ten bękart Microsoftu sobie radzi ze stylem... :>
No ja również jestem pod wrażeniem - super styl odpicowaliście
Nono, styl jest dość nietypowy, ale na temat i super wykonany - gratuluje wykonania i pomysłu
Administracja Literki - teraz chyba kilka slów podziękowania by się przydało.
Styl - zajebiaszczy.
Wokół PMS narosło wiele kontrowersji, niestety głównie dzięki niecierpliwości ze strony administracji Literki.
Osobiście wiedziałem na pewno, że Graficy MyBB PL staną na wysokości zadania i dadzą popis swoich umiejętności. W końcu mieli odpicować styl!
Udało się i cieszę się, że pierwszy poważny konkurs graficzny na MyBB PL okazał się sukcesem
Niezmordowani Adrian i kych0, co prawda, będą musieli popracować nad swoim czasem
, ale warto czekać, by mieć taki efekt.
Adrian i kych0 - jestem dumny z Waszej pracy oraz z faktu, że mogę mieć tak zdolnych i pokornych ludzi w swojej Ekipie. Bardzo dziękuję!
(24.09.2010, 18:47)Victor napisał(a): [ -> ]Administracja Literki - teraz chyba kilka slów podziękowania by się przydało.
Właśnie miałem to zrobić. Zauważ, że obecnie wgrywam styl, pracuję nad niektórymi elementami, które trzeba zmienić (tj. kolory nicków użytkowników, i masa innych rzeczy + dodajemy nowe funkcjonalności/nowości). Oczywiście bardzo dziękuję szczególnie Adrianowi, który już wie za co, prawda ;> ?
kych0 wykonał swoją pracę, więc również mu należą się podziękowania.
Jeszcze raz dzięki
A czy skład jury jest ciągle ''tajny''?
//Edit:
Tak się zastanawiam, czy słowa Tuptusia są skierowane do mnie i mają na celu znieważenie mojej osoby?
(24.09.2010, 19:32)sindbad napisał(a): [ -> ]/.../
A czy skład jury jest ciągle ''tajny''?
Jury w konkursie PMS to była CAŁA EKIPA, zgodnie z regulaminem konkursu.
Nie mogę się doczekać, by zobaczyć jak u Was "działa" nowy styl.
(24.09.2010, 19:36)DamYan napisał(a): [ -> ](...)
Nie mogę się doczekać, by zobaczyć jak u Was "działa" nowy styl.
Styl jest już na ftp, czekam jeszcze na kilka rzeczy od naszego grafika, aby odsłonić nową wersję Literki (nastąpi to ok.22:00).
//Edit: Ale odmiana mojego nazwiska przez przypadki (w licencji) sprawiła Wam dużo kłopotu
A wiedzieć powinniście, że nazwisk tego typu się po prostu nie odmienia
(24.09.2010, 19:37)sindbad napisał(a): [ -> ]//Edit: Ale odmiana mojego nazwiska przez przypadki (w licencji) sprawiła Wam dużo kłopotu A wiedzieć powinniście, że nazwisk tego typu się po prostu nie odmienia
http://www.poradniajezykowa.us.edu.pl/za...ieodmienne
Cytat:Wśród nazwisk nieodmiennych wymienia się następujące:
1) zakończone w wymowie na [ła], np. Benoît, Dubois, Pasqua;
2) zakończone w wymowie na samogłoskę u, np. Ceauşescu, Kimbangu, Nehru, Pompidou, a także z końcowym -x w zapisie: Giraudoux, Levittoux;
3) zakończone w wymowie na akcentowaną samogłoskę [o] (ortograficzne -o, -au, -eau z niewymawianymi -s, -x, np. Hugo, Desnos, Despiau, Cocteaux, Cousteau, Rousseau.
Oprócz wymienionych typów nazwisk reszta jest obowiązkowo odmienna.
nie było kłopotu
----
: Nie było moim celem przekonanie Cię do czegokolwiek - podałem jedynie zewnętrzne źródło, by osoby postronne czytające ten wątek mogły samodzielnie rozsądzić kto działa zgodnie z zasadami poprawnej polszczyzny, a kto jedynie uważa że "wie lepiej"
Dlatego też mowy o "sprzeczce" być nie może - z mojej strony EOT.
Nie było kłopotu, lecz jest błąd. Nie ma to jak sprzeczka, no nie
? Szczególnie z kimś, kto posiada owe nazwisko i raczej wie lepiej
Chciałbym poinformować oficjalnie, że wersja finalna layoutu właśnie pojawiła się na Literce. Zapraszam do obejrzenia i ocenienia
W końcu live demo jest znacznie lepsze od popatrzenia na "zwykły" obrazek.
Literka.info.
(24.09.2010, 19:32)sindbad napisał(a): [ -> ]//Edit:
Tak się zastanawiam, czy słowa Tuptusia są skierowane do mnie i mają na celu znieważenie mojej osoby?
o.O Skąd Ci to przyszło do głowy? Nawet o Tobie nie pomyślałem. Po prostu zastanawiałem się czy ten styl, który jak wspomniałem bardzo mi się podoba, da sobie radę na Internet Explorerze (sprawdziłem - jest nieźle, chociaż mogło być lepiej, przynajmniej w IE8). Naprawdę nie zrozumiałeś przenośni? :<
Oryginalny, ładny styl. Poruszałem się dzisiaj trochę po serwisie i w użytkowaniu jest strasznie wygodny i intuicyjny. Świetna robota i gratulacje dla zwycięzcy