@ nad3jf
nie ma sensu przepisywanie do $reason i robienie tej zmiennej globalną, ponieważ $mybb już taką jest
jeżeli chcesz mi powiedzieć "ale potem w $mybb->input['reason'] już nic nie ma" to ja tylko dopowiem, że potem, to i w $reason nic nie będzie, bo zmienna przestanie istnieć po zakończeniu wykonywania skryptu ( o czym pisałem już wcześniej )
przyszło mi do głowy nieco dziwne rozwiązanie, mające jeden feler, ale może na Twoje potrzeby wystarczy
zacznę od przykładu - jeżeli w tabeli users dodasz jedno pole, to w mybb podczas wykonywania skryptu to pole będzie od razu widoczne ( globalnie )
koniec przykładu
nie wiem, czy podobnie jest z postami, ale być może wystarczy dodać pole reason do tabeli z postami ( posts ? ) i przy parsowaniu postów sprawdzać, czy coś takiego jak $post['reason'] istnieje, jak istnieje to robisz swoje ( czyli przy zgłaszaniu wpisujesz w to pole powód, a potem podczas parsowania coś z nim zrobisz ), jak nie, to ... robisz tak, jak to opisaliśmy z Victorem wcześniej
a jaki to miało by mieć feler - maksymalnie jeden komunikat zgłoszenia ^_^ każdy kolejny nadpisywał by poprzedni, chyba że sobie z tym jakoś poradzisz ( a da się
tylko czy jest sens tak się bawić )
jak napisał Victor, bez konkretów, to raczej będziemy tutaj błądzić i podawać setki niepotrzebnych sposobów na wykorzystanie tego powodu, ale być może żaden nie będzie godzien uwagi w Twoim przypadku
@ Victor
nazwa może się nie zmienić, ale lista parametrów owszem
to taki wniosek po przejrzeniu dokumentacji zawartej w plikach MyBB - nie miała wiele wspólnego z faktyczną listą parametrów wywołania
faktem jest, że nie napisałem jak się dobrać do postów, bo jak do tej pory się nimi nie zajmowałem i nie specjalnie kojarzę dotyczące ich funkcje ^_^ ale nie zmienia to faktu, że będzie to droga db→php→db, a czy w php napiszemy własny skrypt łączący się z bazą, czy wykorzystamy gotowy obiekt $db czy skorzystamy jeszcze z czegoś innego ... to już zupełnie inna sprawa i oczywiście, że lepiej wykorzystywać gotowe API