Webboard

Pełna wersja: Przesunięty edytor tekstu.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

KamilKiri

Kilka szczegółów o moim forum i stylu, z którym mam problem:
nazwa stylu: Apart Night
wersja skryptu MyBB: 1.6.0
adres forum: http://gta-five.pl/
opis problemu:

Witam. Przy pisaniu posta... to pole co się tam wpisuje tekst jest trochę przesunięte na dół...nie dało by się jakoś tego naprawić? :)
[Obrazek: 69138206.png]
Jest na to sposób :)
Musisz edytowac plik "editor.js" który znajduje się w folderze "jscripts"
Następnie szukasz takiej linijki:
Kod:
        if(!w || parseInt(w) < 400)
        {
            w = "400px";
        }

I zmieniasz na
Kod:
        if(!w || parseInt(w) < 510)
        {
            w = "510px";
        }

Oczywiście jesli dojdą nowe buttony do edytora i znowu się rozjedzie to możesz zwiększyć szerkość :)
Ja mam to samo ale z sygnaturką zarówno w panelu usera jak i w edytorze profili MCP. Jak to zmienić?
(11.10.2010, 18:56)Turel napisał(a): [ -> ]Ja mam to samo ale z sygnaturką zarówno w panelu usera jak i w edytorze profili MCP. Jak to zmienić?

Za to odpowiada ten sam kod.

Pozdrawiam!
błąd siedzi w samym skrypcie JS, pole edytora zawsze może "wyskoczyć z ramy" bo tak zostało wykonane
rozwiązanie Adriana jest tylko obejściem problemu
zwracam tylko uwagę, byś nie ustawiał 5100 px szerokości ?? kto ma taką rozdziałkę ;P poprawię wpis Adika ;)
SR o czym ty piszesz ?:D

Ja u siebie testuje pewne rozwiązanie co do tego edytora ale jeszcze nie działa tak jak trzeba :(
1. o tym, że miałeś w = "5100px";
2. o tym, że w JS nie ma zaprogramowanego odpowiedniego dopasowywania rozmiaru pola tekstowego do ramki lub odwrotnie, udało mi się to rozwiązać, ale teraz nie mam za bardzo jak tego tu podać